Film

PAS Dansekompani – Studentenes Fredsprisseremoni

12. februar 2015 danset PAS dansekompani i Olavshallen på studentenes fredsprisutdeling arrangert av Isfit.

Dansere:
Siri Farstad, Ingrid Rogndahl, Nora Øverby, Elisabeth B. Asgrimplass, Marita Ottarsdatter Grændsen, Julie Kristine Wood, Guro Holte Igesund, Belén Spohie Urbye, Madli Teller

Koreografi
Svetlana Stokke
PAS Dansekompani

Cello
Margete W. Hegelund

Prelude fra Bach Suite for Cello No. 1 i G-dur
Sarabande fra Bachs Suite for Cello No. 5 i C-moll

 

Klinisk Skru – Tusen Struts

Pas danset i en del av teatergruppa Tusen Struts sitt stykke på Kultursenteret ISAK i Trondheim mandag 20/01, tirsdag 21/01 og torsdag 23/01, 2014. Bilder fra denne forestillingen finner du her

Dansere: Ingrid Rogndahl, Frida Parnas, Julie Kristine Wood, Liv Grønli Turtum, Torunn Otnes, Siri Farstad, Kevin Molid.

A Tribute to Each Side of the Moon

Denne koreografien ble vist på NTNUI sitt danseshow på Samfundet 7. november 2013 og på DansIT Åpen scene på Verkstedhallen 9. november 2013. Koreograf: Svetlana Stokke i samarbeid med danserne.

Deler av koreografien fra Åpen Scene:

For ekstra interesserte finnes det også et opptak av hele koreografien som ble vist på Åpen Scene her

Opptak fra studentersamfundet:

Dansere: Ingrid Rogndahl, Frida Parnas, Karen Therese Lund og Julie Kristine Wood.

Åpen scene 2012

Pikene på Broen

4 av Pas’ dansere deltok i «Kunstikit» forestillingen på Avant Garden i forestilling av Per Erik Walslag.

Innslaget het «Pikene på Broen», inspirert av Edvard Munchs bilde ved samme navn, og innslaget annonsertes som «Per Erik Walslag med Pas Dansekompani»

Stykket var improvisert innenfor rammer satt og koreografert av Per Erik Walslag.

Pas’ dansere:

Siri Farstad

Eirunn Hessen Monge

Karen Therese Lund

Anja Einebærholm Aarberg

http://www.avantgarden.no/en/program/auto-draft/

«Sodade/ Så da..?»

Pas’ bidrag til Åpen Scene, November 2012 var forstilingen «Såudade/Så da…?»

http://www.dansit.no/apenscene/17nov2012.html

Koreograf:

Svetlana Stokke

Dansere:

Julie Lyslo Skullestad

Eirunn Hessen Monge

Siri Farstad

Liv Grønli Turtum

Anja Einebærholm Aarberg

Karen Therese Lund

Iva Lončarević

Jared Jonathan Luna

Torunn Otnes

«90-60-90»

Våren 2012 deltok PAS på Multiplié dansefestival med forestillingen 90-60-90, laget i samarbeid med koreograf Svetlana Stokke. Forestillingen tok for seg kvinnen og de forskjellige rammer hun forventes å passe inn i dagens samfunn. Hva vil det si å være kvinne? Hva forventes av deg som kvinne? Hva gjør dette med deg som menneske?

Forestillingen ble utarbeidet av kompaniets dansere i tett samarbeid med koreograf Svetlana Stokke. I prosjektfasen jobbet kompaniet mye alene med å utvikle materiale, for så å få kommentarer og hjelp av Svetlana.

Dansere: Eirunn Hessen Monge, Marte Wigen-Nilsson, Julie Lyslo Skullestad, Siri Farstad, Kristin  Lorentse Aune, Martine Bay og Julia Baumann.

Koreografi: Kompaniet i samarbeid med Svetlana Stokke

«Diagonal Diagnose»  – Høst 2010

Koreografi: Live Strugstad og Marie Bergby Handeland i samarbeid med danserne.
Dansere: Ida Brattbakk, Trine Emilie Kjørsvik Haugan, Maren Falck Skaret, Thea Dihle, Edona Zilkiqi, Margrethe Halsan, Johanne Østgaard og Silje Arnvard.
Lengde: ca 30 min
Musikk: Andreas Scholl – Vivaldi: Nisi Dominus (Psalm 126), Rockettothesky, album Medea, sang Song in Blood.
Bilde og lyd: Live Strugstad

Vi i Pas har i høst jobbet med koreograf Live Strugstad og dansestudent Marie Bergby Handeland. Marie som til vanlig studerer samtidsdans ved Iceland Academy of the Arts er for tiden utvekslingsstudent ved KIT.

Vi har hadd som mål å opptre ved tre ulike arrangementer dette skoleåret, og har dermed tatt utgangspunkt i de ulike temaene som de ulike festivalene jobber ut fra. Bolla og Lillebill festivalen har nysgjerrighet som tema og Isfit-festival har temaet global helse som tema.

Rundt temaet helse har vi lagt vekt på forhold vi har til kropp, både det ytre og det indre. Vi har jobbet litt med kontrastene mellom det perfekte og sterke vs. det ”stygge” og svake, samt at kroppen kan guddommeliggjøres samtidlig som den kan være et offer for skade og sykdom.

Nysgjerrighet linket vi opp til sansene våre som bl.a. brukes til å utforske. For eksempel; utforskingen som skjer i møte med nye mennesker, og hvordan menneskelige forhold kan påvirke oss på både på godt og vondt i det personlige og sosiale aspektet av psykisk helse.  Hvordan endrer vi mennesker egentlig opptreden fra når vi er for oss selv, til når vi opptrer i en gruppe? Tør vi være oss selv å beholde det lekene og nysgjerrige barnet i oss?

«Life is sometimes…» Vår 2010

16 og 17 april 2010 åpnet Pas og Trøndertun fhs «Mulitiplié dansefestival» ved Verkstedhallen på Svartlamoen.

Forestillingen ble til i løpet av vårsemesteret gjennom utallige diskusjoner, mye prøving og feiling, og ufattelig mye morro. Pas forsøker å skape så mye av dansematerialet sitt som mulig selv, eller i samarbeid med ulike koreografer. Kompaniet har det siste året samarbeidet med Live Strugstad, Mari Flønes, Luis Della Mea og Mona Brendmo for å nevne noen.

«Life is sometimes…» går inn i rekken av moderne danseforestillinger. Forestillingen uttrykte at livet både kan være angstfylt og drømmende, lekende og alvorlig på samme tid, og ble godt mottatt av publikum.

Takk, til alle som kom å så på, også håper vi på å dere igjen ved neste anledning 😉